lauantai 17. helmikuuta 2018

pohdintaa villiyrteistä

No tää blogi alkaa nyt olemaan enemmänki sellainen missä pohdiskelen mieleeni tulleista asioista, yms.. käsityöni on nykyisin helpompi esitellä instagramissa... siks jäänytkin tää päivittäminen ku paljon helpompi kuvat laittaa sinne.. entä täältä koneelta... nyt haluan kirjoittaa tänne kesällä pohtimani mistä sai alkunsa kiinnostukseni villiyrtteihin ( valmistuin marraskuussa luonnonvara tuottajaksi)

OMA KIINNOSTUS VILLIYRTTEJÄ KOHTAAN

- Lapsuudessa ensi kosketus oli varmasti suolaheinä, sitä ruukasimme paljaalta syödä ja ei varmastikkaan niin puhtailta alueilta kuten ois ollut suotavaa. Nimittäin kerrostalojen pihoilta, läheiseltä leikkikentältä alle kilometrin päästä Veitsiluodon tehtailta ja 70-80 luvulla ei vielä kiinnitetty huomiota ympäristö päästöihin kuin nykyjään.

- 90-luvun lopussa aloin kiinnostumaan yrteistä enemmänki, lueskelin aiheesta kuivasin esim. vadelman lehtiä teeksi. muutenki aloin kiinnostumaan kaikkeen hyvinvointiin liittyvään.

- Sit 2005 siskoni löysi nykyisen miehensä ja heillä on yritys Laitalan Luomutila Simossa, sitä kautta yrtit tulleet entistä enemmän tutuksi.. ja heidän tuotteitaan onkin joka päiväisessä käytössä.. Ilman heidän nuhanenä teetään en selviäis kyllä flunssa aikoja.. ja korvaamaton apu ollut kuukautis kipuihin heidän naisten teensä.. aivan huippu tuotteita.. apua löytyy joka lähtöön...
Lisäksi Kemissä asuessa olen kerännyt heille myyntiin villiyrttejä ja tienannutki sillä ihan kivasti

- 2008 muutettuani tänne Kuusamoon yritin selvittää et jos keräisin myyntiin niin minne veisin mutta en löytänyt mitään.

-2013 oli karmea vuosi paljon surua ja murheita. Syyskuussa menetin isäni ja samana päivänä sain itse diagnoosin.. lääkärit kieltävät kaikki yrtit koska ei ole tutkittu mut jotenki en luota siihen vaan otan mieluummin itse selvää mitä kärsii ja mitä ei ja mistä saisin apua.. ( olen kuitenki käyttänyt säännöllisesti ja arvot ovat vain parantuneet)

-syksyllä sain tietää että olisi alkamassa villiyrtti koulutus. olin jo hieman itse miettinyt et voisi olla just mun juttu. kun minulle ehdotettiin sitä ja sitten kävimme opettajan kanssa keskustelemassa päätin et haen kouluun. ja luojan kiitos raha asiatki järjestyi.

2017 opiskelujen myötä suhteeni villiyrtteihin vahvistui. Olen löytänyt useita omia suosikkejani ja toisaalta kiroan rivitalossa asumista kuinka ihana oisi kesä aamuisin käydä hakemassa yrtit omasta puutarhasta ..
villiyrtit ovat joka päiväisessä käytössä käytän niitä smoothiessa, saa hyviä vihersmoothieita sekä levitteen teossa, ja ihan kaikessa.. Kesää odotellessa että saa taas tuoreita yrttejä..

Jotka eivät oo vielä tutustuneet villiyrtteihin suosittelen lämpimästi nyt on hyvä aika etsiä tietoa ja suunnitella hieman mitä yrttejä kerää ja ennen kaikkea kasvi on tunnettava ennenkuin kerää ja tietyt varoitukset otettava huomioon.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti