perjantai 11. huhtikuuta 2014

suolasta ja makeaa piirakkaa terveellistä

Tonnikala piiraat

Pohja:
3dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
2dl juustoraastetta
1muna
1rkl turkkilaista jugurttia

Täyte:
1prk tonnikalaa
5rkl raejuustoa
2rkl tuoretta tilliä

paisto 200 asteessa 15min
(alkuperäinen ohje oli kauneus ja terveyslehdessä hiukan muuttelin)

 sit tein ku täytettä jäi karppausinfon reseptin mukaan piirakan
Mustikka piirakka

Pohja:
5munaa
2,5dl intiaanisokeria tai kookossokeria
1,5tl vaniljasokeria
2dl kermaviiliä
5dl spelttijauhoa
2tl leivinjauhetta

Muruseos:
75g kylmää voita kuutioina
3/4 dl kookossokeria
1tl kanelia
2dl spelthiutaleita
1,5dl auringonkukan siemeniä
1dl spelt jauhoa

paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilällä 30 min
ohje muunneltu kirjasta Hannele Kajo kausiherkkuja

oli tyttöjen parkki aika ja me ei oikein keksitty mitä tehtäis ku ei haluttanut kauppaankaan turhaan mennä ostoksille niin tein eka suolasta leivontaa ja lapsetki halus mielummin leikkiä rauhassa täällä niin päätimmekin alkaa leipomaan.. ja taivaallisen hyviä ja terveellisiä ruokia
hyvää viikonloppua kaikille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti