perjantai 4. tammikuuta 2013

netti löytö ihana jumppa just mun tyyliin

tehojumppa löysin tälläisen ihanan jumpan ohjeen netistä yhden blogin kautta, ja vau tää on just sitä mitä tarvitaan nopea ja tehokas... pitää yrittää vähintään joka toinen päivä mut helppoa kun riittää päivässä vain se 15min.. sopii mulle paremmin kuin hyvin...

Terveysleipä

Taikinajuuri, 1. päivä
3 dl haaleaa vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja

Taikina, 2. päivä
2 ½ dl taikinajuurta
1 ½ l kylmää vettä
2 rkl suolaa
4 dl pellavansiemeniä
5 dl auringonkukansiemeniä
6 dl ruisjauhoja
12 ½ dl vehnäjauhoja

Leipominen, 3. päivä
½ l haaleaa vettä
n. 12 dl ruisjauhoja
2 rkl öljyä 

Huom! Jos sinulla on taikinajuuri omasta takaa, voit siirtyä suoraan 2. päivän kohdalle. 

1. päivä 
Liuota hiiva haaleaan veteen. Sekoita joukkoon suola ja ruisjauhot. Anna taikinajuuren seistä leivinliinalla peitettynä huoneenlämmössä ½–1 vuorokautta. Juuri riittää kahteen taikinaan.

2. päivä 
Mittaa 2 ½ dl taikinajuurta suureen kulhoon. Loppu taikinajuuri säilyy jääkaapissa noin 2 kuukautta, pakastimessa vuosia. Sekoita juuren joukkoon vesi ja suola. Lisää siemenet ja ruis- ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaan hyvä sitko, vähintään 15 minuuttia. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä ½–1vuorokautta.

3. päivä
Vaivaa vesi ja ruisjauhot taikinaan. Ota tarvittaessa 2 ½ dl taikinaa juureksi seuraavaa kertaa varten. Voitele neljä noin 1 ½ litran leipävuokaa öljyllä. Jaa taikina vuokiin. Ripottele pinnalle hieman ruisjauhoja. Anna leipien kohota leivinliinoilla peitettyinä huoneenlämmössä noin ½ vuorokautta. Paista leipiä 150-asteisessa uunissa 1 t 45 minuuttia. Nosta leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista vielä noin 45 minuuttia. 

Kääri kypsät leivät leivinliinojen sisään jäähtymään. Säilytä jäähtyneitä leipiä leivinliinaan ja muovipussiin käärittynä, näin leivät pysyvät mehevinä.

ja ohjeen löysin täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti